Alle Tools

Mijn Team

Bij wie moet je zijn voor wat? In de kindzorg had je misschien een heel (multidisciplinair) team om je heen staan. En heb je het idee dat je in de volwassenzorg maar één of twee doctors hebt. Toch is dat waarschijnlijk niet zo. Voor veel verschillende onderdelen die met je aandoening te maken hebben, heb je mensen om je heen die jouw helpen. Dat is jouw team. Samen met je behandelaar kan je een A4 opstellen met alle zorgverleners en ondersteuners waar jij een beroep op kan doen. Deze A4 kan je op de koelkast hangen. Je ziet meteen bij wie je moet zijn en wat de contactgegevens zijn. Je kan dus zó de juiste persoon bellen!

Hier vind je een lege versie en hiernaast vind je enkele ingevulde versies.

Bekijk hier jouw voorbeeld.

Bekijk hier jouw voorbeeld.

Transitieroute

Hoe ziet de weg van kindzorg naar volwassenzorg er uit? Wat soort afspraken heb je nog voor je overgaat? Wat ga je dan bespreken? Hoe wordt je voorbereid op de overgang? Hoe gaat de overgang? En daarna? Met de Tool Transitieroute kunnen zorgverleners inzichtelijk maken hoe de reis naar de volwassenzorg er uit ziet.

Hier zie je een lege versie met alleen de leeftijden en hier een versie die is ingevuld voor kinderen met een aanlegstoornis of amputatie aan het been.

Tijdens de Transitieroute workshop gaan zorgverleners gezamenlijk aan de slag met het uitstippelen van de route.

Checklist

In de checklist staan allerlei dingen genoemd die kunnen meespelen als je een opleiding of (bij)baan gaat zoeken. Hoe zit dat bij jou? Loop de lijst door en bedenk wat er straks goed zal gaan en voor welke dingen je misschien een oplossing moet zoeken of waar je hulp bij nodig hebt. Je kunt de lijst ook gebruiken als voorbereiding op een (sollicitatie)gesprek.

Je kunt de checklist hiernaast downloaden als Word-document

Bodymap

Wil je graag gezien worden voor wie je bent? Dat de zorg echt oog heeft voor jou als persoon? Dat je kan laten zien wat voor jou in jouw leven belangrijk is? Dat kan met de Bodymaptool.

Je gaat in gesprek met een chatbot. Aan het eind maak je een PDF van wat je hebt opgesteld. Deze bewaar je als een PDF en stuur je naar je zorgverlener op of print je uit. Dan neem je de bodymap mee en bespreek je ‘m samen. Je kan hem ook gewoon voor jezelf maken.

Max en Manu hebben de tool al een keer ingevuld. Hier kan je zien Max zijn bodymap heeft ingevuld en Hier hoe Manu die van haar heeft ingevuld

Vul Hier je eigen Bodymap in.

Toelichting op Tool Brugmateriaal

Met het Kaartspel Net Als jij kan je op een leuke manier in gesprek gaan met je ouders of je zorgverleners over de transitieperiode. Het spel wordt nu nog ontwikkeld. Zodra het klaar is, kan je het op deze site bekijken.