Uitgaan

Net als iedere jongere willen ook jongeren met een aandoening of beperking lekker uit gaan. Uit eten met vrienden, een terrasje pakken, naar de kroeg, een feest of naar een festival.

Puzzel

Soms is dat wel een puzzel. En moet je er net iets meer over nadenken dan een ander. Is de locatie goed bereikbaar en toegankelijk? Houd je het wel vol? En hoe doe je dat bijvoorbeeld met katheteriseren? Max vertelt je in zijn blog hoe hij dat opgelost heeft. Hoe zit het sowieso met drank? En drugs? Wat is handig en verstandig in combinatie met je aandoening of je medicatie?

Geen preek

Dit zijn onderwerpen waar je misschien niet zo makkelijk over praat met een zorgverlener. Toch zijn er meer mensen dan je denkt, die je niet meteen een preek zullen geven, maar je ook hierbij kunnen ondersteunen. Zodat jij jouw leven kan leiden én vieren.

Ondersteuning

Als je vragen hierover hebt, praat er dan toch eens over met je huisarts of een andere behandelaar. Je kunt ook terecht bij je revalidatiearts of één van de leden van je revalidatieteam. Als je niet (meer) bij de revalidatie bekend bent, kun je je huisarts om een doorverwijzing vragen. En via patiëntenverenigingen kun je vaak in contact komen met mensen van jouw leeftijd met dezelfde aandoening om ervaringen uit te wisselen (CP Nederland, SBH Nederland, KorterMaarKrachtig).