Jij Als Zorgverlener

We hebben hier een apart ‘hoekje’ voor zorgverleners gemaakt, want ook jullie zijn onmisbaar voor een goede transitie. Het gaat bij transitiezorg immers om de driehoek jongere – ouders – zorgverleners!

Transitie is actueel

Transitiezorg staat op dit moment in de belangstelling, onder andere door de pas verschenen Kwaliteitsstandaard Transitiezorg. Er zijn verschillende zorgorganisaties met het onderwerp bezig op verschillende manieren. Hierdoor gaan de ontwikkelingen snel. Er zijn ook veel verschillende tools ontwikkeld waarmee je morgen meteen aan de slag kunt.

Lees meer over de tools en hulpmiddelen voor zorgverleners.

Aan de slag!

Natuurlijk zijn er ook onderdelen die nog om een nadere uitwerking vragen. Structurele financiering is daar één van. Maar laat dat je er niet van weerhouden om morgen aan de slag te gaan. Niet alles kost namelijk meer of extra geld, soms gaat het ook om aandacht of bewustwording. Kijk vooral eens verder rond op deze website en laat je inspireren!

Workshop

Tijdens deze workshop maken teams uit de kindzorg en de volwassenzorg op een eenvoudige manier afspraken met elkaar over de zorg in de transitiefase. De workshop wordt mede door jongeren begeleid binnen jouw eigen zorgorganisatie. Meer weten? Neem dan hier contact met ons op

Kwaliteitsstandaard

In het voorjaar van 2022 is de Kwaliteitsstandaard Transitiezorg verschenen met als doel het realiseren van een betere overgang van kinderzorg naar volwassenenzorg. De standaard beschrijft de norm voor goede transitiezorg en geeft concrete aanbevelingen, handvatten en een stappenplan.

Wetenschap

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project en de informatie op deze website en wil je meer lezen?

Je moet echt wel sterk in je schoenen staan en voor jezelf opkomen en dan pas word je gehoord en gaan ze iets voor je doen.

Fleur, 21 jaar, heeft spina bifida

Het is goed informatie te blijven geven ook al denk je dat mensen het al weten; ze weten het vaak nog niet.

Een zorgverlener

Heel veel jongeren zijn natuurlijk al van 0 tot 18 bij hetzelfde team onder behandeling en dat voelt heel veilig. En dan moet je het ineens zelf doen en kom je bij onbekenden terecht, dat is wel heel lastig, denk ik.

verpleegkundig specialist in ziekenhuis die werkt met jongeren met spina bifida