Ouder worden

Jongeren met een beperking zoals CP, spina bifida of een aanlegstoornis of amputatie van het been, vragen zich wel eens af hoe het later zal gaan. Wat gebeurt er als je ouder wordt? Wordt het dan makkelijker? Of juist heftiger, omdat je lichaam dan ook ouder wordt? En hoe ziet de wereld er dan uit? Misschien hebben we tegen die tijd wel robots die veel voor ons kunnen doen. Of misschien zijn er dan nog betere medicijnen of hulpmiddelen. Het is heel normaal dat je je zulke dingen afvraagt. Iedere levensfase vraagt weer andere dingen van jou als mens. Hierdoor kunnen er gedurende je leven nieuwe/andere vragen ontstaan. Praat hier met iemand over, bijvoorbeeld je ouders of je huisarts, revalidatiearts of fysiotherapeut.

Mark is al wat ouder, maar voelt zich nog jong. Hij schrijft over hoe het is om ouder te worden met CP.

Website over ‘ouder worden met…’

Ouder worden met een langdurige beperking vraagt veel van je lichaam en je veerkracht. Wanneer je vanaf je geboorte een lichamelijke aandoening hebt, of deze al op jonge leeftijd gekregen hebt, kun je eerder in je leven met ouderdomsklachten te maken krijgen.

Om je op dit vlak te ondersteunen is de website ouderwordenmeteenbeperking gemaakt. Op deze site krijg je handvatten om zo goed mogelijk je eigen leven naar wens vorm te geven, ook later. Je kunt er ook een (gratis) leermodule volgen.

De website werd gemaakt door SBH Nederland, CP Nederland en het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, in het kader van de campagne ‘Goed ouder worden met een langdurige beperking. Hoe doe jij dat?’